XYPEX Tehnologija kristalizacije

XYPEX predstavlja edinstven kemijski postopek hidroizolacije in zaščite betona. Izdelan je v obliki suhe praškaste spojine, ki sestoji iz portlandskega cementa, fino obdelanega kremenovega peska in raznovrstnih blagovno zaščitenih aktivnih kemijskih snovi.

Glavne prednosti:

Notranja hidroizolacija podzemnih struktur proti hidrostatičnemu pritisku
Zaščita betona in krepitev jekla
Omogoča »dihanje« betona
Je nestrupen
Možnost uporabe na vlažnem ali »zelenem« betonu

beton inicializacijaBETON (Neobdelan)

1) Ne premazan kontrolni vzorec je bil razklan 50 mm pod površino, fotografija pa kaže ta prerez. Vidi se nakopičen Ca(OH)2, kalcijev hidroksid skupaj s kubnimi in romboidnimi delci.

beton inicializacijaBETON (INICIALIZACIJA) ZAČETNA FAZA

2) Vzorec, premazan z zmesjo XYPEX Concentrate, ki je bil razklan 50 mm pod površino. Desno je fotografija, ki prikazuje prerez vzorca. Na posnetku se lahko vidi začetek katalitične reakcije, zaradi katere nastajajo kristalizacijske formacije zmesi XYPEX Concentrate, ki rastejo na področju delcev Ca(OH) 2 in se razraščajo po C-S-H gelu.

beton obdelanBETON (KRISTALIZACIJA) KONČNA FAZA

3) Ta fotografija prereza dokazuje nastajanje bogatih kristalizacijskih formacij v zmesi XYPEX Concentrate, razvitih iz gela C-S-H, po 28 dnevu. Kristalizacijsko rast lahko vidimo v globini od 50 mm pod površino betona, 26 dni po tretiranju površine z zmesjo XYPEX Concetrate.

 

Edinstvenost, kvaliteta in verodostojnost tehnologije.

XYPEX se ponaša z unikatno obliko XYPEX kristala, debelosti približno od 2 do 4 μ, dolžine pa okoli 20 μ, za razliko od drugih podobnih kristalizacijskih tehnologij, kjer ima kristal obliko romboida, debelosti od 15 do 25 μ, dolžine pa od 30 do 40 μ. Očitno je, da se večji kristali ne morejo prebiti globoko pod površino, s čemer podležejo večjim pritiskom in agresivnejšemu okolju. XYPEX prav tako, za razliko od drugih kristalov, ne podlega vplivu ultravijoličnega žarčenja.